RÓLAM

 Szociális munkás vagyok, az ELTE Társadalomtudományi Karán tanulok jelenleg mester szakon. Szeretem a szakmámat és jól össze tudom egyeztetni az autósportos életemmel. 

   

UTAM AZ AUTÓSPORT VILÁGÁBA

Egész kisgyerekkorom óta járok autóversenyekre, édesapám OB1-ben ralizott 10 évig, követtük őket, ahova lehetett. A másik forrás, ami a technikai sportokhoz kísért a kiskunlacházi  autós-motoros szakosztály volt, melyet dédapám alapított másodmagával. Gyerekként igen sok időmet a motokrossz-, autós szinkronpályán és emellett a garázsban töltöttem. Egyszer történt az, hogy kapott egy ajánlatot öcsém a szüleinktől, ha ötös lesz a bizonyítványa év végén, akkor gokartozhatna. Hát, nekem lett ötös… :)

 

Gyerekkoromtól a Terepraliig

Ekkor kezdődött az autokrosszozás (1999-2000, Szent Lőrinc AMSE), amit a számomra legkedvesebb időszakként tartok számon, hiszen egyrészt nagyon családias hangulatúak voltak a versenyek, másrészt pedig azóta is a fej-fej melletti küzdelmet és az aszfalt nélküli terepet kedvelem a legjobban. Junior bajnokságban vettem részt és ennek a kategóriának is a fiatalabb oldalához tartoztam.  Trabant motoros szöcskémet két év után szó szerint is kinőttem, sajnos erősebb és nagyobb autót szponzor híján nem tudtunk megfizetni, így váltottam a kasztnis autók világára, kezdődött az amatőr rali.

Messzire nem kellett menni elsőként, hiszen nagybátyámék 1997 óta szerveznek amatőr versenyeket Kiskunlacházán (FRT.HU Rallye). Itt próbáltam ki először a már kasztnis Trabantot, és ettől kezdve folyamatosan részt veszek különböző amatőr ralibajnokságokon.

 

2004-óta javarészt II-es Golfokkal. De versenyeztem még BMW 325 ix-el, Audi 80 quattro-val, Subaru Leone-val. 

 

Tereptájékozódási versenyeken: Opel Combo Sahara Edition, Mazda B2500, Land Rover Discovery, Lada Niva, Nissan Pathfinder, Nissan Terrano, Mitsubishi Pajero.

2012-re komolyabbra fordult a dolog, lehetőségem nyílt az idényt megkezdeni Gyorsasági Országos Bajnokság II. osztályban Suzuki Swifttel, 2013-ban pedig már a Lotus Ladies Cup versenyzőjeként róttam a köröket nemzetközi pályákon, ahol nem kisebb nevek segítettek a fejlődésben, mint Szabolcs Robi a PROEX csapat főnöke, és Kiss Norbi a kétszeres kamionos Európa-bajnokunk, '15-ben pedig belecsöppentem a rallycross és a tereprali világába.

cross & Tereprali

A rallycross úgy jött az életembe, hogy a korábbi pályaautós csapatom, a PROEXSPORT átnyergelte korábbi Astra kupás Opeleit erre a versenytípusra, éreztem, velük kell tartanom! Már rég óta sejtettem, hogy ebbe a szakágba húz a szívem, de korábban csak a pálya széléről csodáltam a robbanékony és meglehetősen izgalmas versenystílust.


A tereprali egy olyan szakág, ahova a legkevésbé gondoltam, hogy be tudok jutni, hiszen rendkívül költséges. Ám 2015 elején kaptam egy megkeresést, azzal kapcsolatban, hogy indulhatnánk egy csökkentett költségű, de újdonsgnak számító kategóriában: a challenge-ben. Ez fantasztikus ajánlat volt, nem utasíthattam vissza. Újdonsült szervízcsapatunk, azaz Vinkovits Béla és Valkai János támogatásával a HQ Racing színeiben és Horn Berci szakmai felkészítésével az előkelő 2. helyen végeztünk a bajnokságban. 2016-ban navigátor, csapat és autóváltással pedig egy kategóriával feljebb került a léc, amit minden kitartással és erőbedobással igyekszem megugrani. Az első versenyen haza is vittünk egy ezüstöt a Varga Racing színeiben! 

 

Hogy szerintem kik a "Nagyok"?

A két szakágról, és rajongásom tárgyairól még annyit, hogy gyerekkorom óta követem a rali VB történéseit. Kedvenc versenyzőim Carlos Sainz és Petter Solberg. Solberg 3. bajnoki győzelmét szerezte meg 2015-ben, Sainz pedig a legnevesebb tereprali verseny, a Dakar Rally top pilótája.

Büszke vagyok arra, hogy egyre több magyar versenyzőnk van az autósportban - bármelyik szakágról is beszélünk - akiknek nemzetközi sikereik azt mutatják, hogy országunk kis méretéhez mérten, van mit keresnünk az autósportban! Élvezet nézni a saját nagy neveink versenyzését, minden elismerésem az övék!

 

Kedvenc autómárkám

VW-fan vagyok. Már a jogsim előtt meg volt az első "kettes" GTi-m amit azóta is imádok, rendszeresen jártam vele találkozókra, és terveimben van, hogy egy szép napon csodálatosan felújítom!  <3


További friss infók az alábbi facebook oldalakon:
https://www.facebook.com/kapitanydorottya

https://www.facebook.com/terepescsajok

1/1